Problemes matemàtics, pas a pas

Problemes matemàtics, pas a pas

12,00

Com ensenyar el procés mental a Primària i Secundària.

Per resoldre qualsevol problema matemàtic, la clau és ensenyar a pensar matemàticament. És a dir, a deduir quina és la relació que hi ha entre les dades i aplicar-la. Així, podrem decidir de forma raonada en cadascun dels passos del procés de resolució.

Seguint aquests passos de manera ordenada, descobrirem la relació que hi ha entre les dades i, gràcies a aquesta relació, trobarem la solució del problema. Conseqüentment, és molt important ensenyar al nostre alumnat a executar correctament cada pas per evitar embussos cognitius.

Descarrega gratuïta en PDF fent CLIC AQUÍ

Free worldwide shipping on all orders over $50

  • 30 days easy returns
  • Order yours before 2.30pm for same day dispatch
Guaranteed Safe Checkout

Descripción

Per resoldre qualsevol problema matemàtic, la clau és ensenyar a pensar matemàticament. És a dir, a deduir quina és la relació que hi ha entre les dades i aplicar-la. Així, podrem decidir de forma raonada en cadascun dels quatre passos del procés de resolució. Aquests són:

(1) Llegir per identificar les dades

(2) Ordenar les dades en un diagrama de resolució

(3) Decidir, a partir del diagrama, quina operació cal fer i calcular-la

(4) Escriure la resposta i valorar si és lògica Seguint aquests quatre passos de manera ordenada, descobrirem la relació que hi ha entre les dades i, gràcies a aquesta relació, trobarem la solució del problema.

Conseqüentment, és molt important ensenyar al nostre alumnat a executar correctament cada pas per evitar embussos cognitius.

Sense un mètode clar per ensenyar a resoldre els problemes, l’alumnat no tindrà eines per enfrontar-s’hi i tendirà a viure les matemàtiques com una àrea incomprensible i insuperable. En canvi, si els ensenyem a resoldre un problema pas a pas, els ajudarem a crear una ment matemàtica que elsacompanyarà al llarg de la seva vida.

Valoraciones

No hay valoraciones aún.

Sé el primero en valorar “Problemes matemàtics, pas a pas”

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *