Conferència OnLINE GRATUÏTA

Dominar els problemes matemàtics - E.S.O.

Data: Dijous 3 de Maig, a les 18:00 h.

Lloc: OnLine (des de qualsevol lloc amb connexió a internet)

Imparteix: Javier López Apesteguía (Autor de la metodologia)

Començar l’ESO és una experiència extraordinària si els coneixements de primària es dominen amb seguretat. No obstant això, bona part de l’alumnat comença secundària amb llacunes importants en l’àmbit matemàtic. Aquest fet condiciona, no només el seu èxit acadèmic, sinó també la seva autoestima.

Per aquest motiu, aquesta conferència, destinada per primer cicle d’ESO, presenta una metodologia pràctica, senzilla i eficaç per dominar els problemes matemàtics definitivament. A diferència d’altres propostes, aquesta presenta el procés mental per resoldre exitosament qualsevol problema matemàtic bàsic. Així oferim una base matemàtica sòlida per abordar qualsevol tipus de problema futur amb garanties.

La clau és basa en identificar correctament quines relacions s’estableixen entre les dades. D’aquesta manera, no importen les xifres o les operacions que requereixi el problema, sinó esbrinar com s’interconnecten les dades. Integrant aquest mètode, estem generant una ment matemàtica capaç de resoldre problemes d’una, dues o més operacions per camins diferents, incloent problemes que impliquen percentatges, volums, fraccions, etc.

I, per què és important ensenyar les relacions entre les dades? Perquè en qualsevol problema matemàtic podem trobar relacions de dos tipus, de suma-resta o de multiplicació-divisió. En les relacions PPT (suma-resta) sempre hi ha dues o més Parts (P) i un Total (T). En les relacions UVT (multiplicació-divisió), sempre hi ha una Quantitat Unitària (U) que es repeteix una sèrie de Vegades (V), i una Quantitat Total (T). Identificar aquestes relacions és clau per dominar els problemes matemàtics.