Problemes matemàtics, pas a pas (català)

15,00

Com ensenyar el procés mental a Primària i Secundària

Un llibre imprescindible y totalment pràctic per a docents.

La majoria de l’alumnat odia els problemes matemàtics perquè no els entén.

Aquest llibre explica com ensenyar els problemes a partir de la relació entre les dades.

Amb aquest enfocament els i les estudiants comprendran i gaudiran amb els problemes. A més, construiran una ment matemàtica que els acompanyarà tota la vida.

Basat en la metodologia creada per Javier López Apesteguía, mestre a Pamplona a una escola concertada, psicòleg i expert en didàctida de la matemàtica.

Pots comprar el llibre en paper o descarregar-lo gratis en PDF fent CLIC AQUÍ

Envío gratis España peninsular y Andorra

Free worldwide shipping on all orders over $50

  • 30 days easy returns
  • Order yours before 2.30pm for same day dispatch
Guaranteed Safe Checkout

Per resoldre qualsevol problema matemàtic, la clau és ensenyar a pensar matemàticament. És a dir, a deduir quina és la relació que hi ha entre les dades i aplicar-la. Així, podrem decidir de forma raonada en cadascun dels quatre passos del procés de resolució. Aquests són:

(1) Llegir per identificar les dades

(2) Ordenar les dades en un diagrama de resolució

(3) Decidir, a partir del diagrama, quina operació cal fer i calcular-la

(4) Escriure la resposta i valorar si és lògica Seguint aquests quatre passos de manera ordenada, descobrirem la relació que hi ha entre les dades i, gràcies a aquesta relació, trobarem la solució del problema.

Conseqüentment, és molt important ensenyar al nostre alumnat a executar correctament cada pas per evitar embussos cognitius.

Sense un mètode clar per ensenyar a resoldre els problemes, l’alumnat no tindrà eines per enfrontar-s’hi i tendirà a viure les matemàtiques com una àrea incomprensible i insuperable. En canvi, si els ensenyem a resoldre un problema pas a pas, els ajudarem a crear una ment matemàtica que elsacompanyarà al llarg de la seva vida.

Aquesta metologia, encara que vingui de la mà de Daniel Gabarró, ha estat ideada per Javier López Apesteguía, psicòleg i mestre a una escola concertada del centre de Pamplona des de fa més de 30 anys.

ISBN: 978-84-16680-66-5
Páginas: 104
Medidas: dina5 148 × 210 mm
Encuadernado: Rústica
Idioma: Català

Daniel Gabarró.

Daniel Gabarró comparteix eines útils, basades en marcs mentals, per obtenir resultats reals.

Acadèmicament, en Daniel és mestre amb 5 especialitats diferents reconegudes, psicopedagog, llicenciat en humanitats, expert en programació neurolingüística i diplomat en organització i direcció d’empreses. Ha impartit classes a diverses universitats.

Imparteix conferències i cursos tant a persones interessades en el seu autoconeixement, com a docents i escoles, així com a administracions públiques. Totes les seves formacions tenen un punt en comú: eines pràctiques basades en els models o marcs mentals.

Habitualment col·labora amb diversos mitjans de comunicació, ràdio, premsa i televisió, com el programa «L’ofici de viure» i «L’ofici d’educar» de Catalunya Ràdio.